Presenteren met plezier

De meeste mensen zijn zich weinig bewust van de manier waarop ze spreken en alles wat ermee samenhangt. Een beroepsspreker is afhankelijk van zijn stem en je zou kunnen zeggen dat een intensief gebruik van de stem een vorm van topsport is. Om de stem in goede conditie te houden of te krijgen kunnen we onze stem trainen. In de cursussen en workshops gaan we daarom vooral praktisch aan de slag. In de cursus wordt dieper ingegaan op de onderstaande onderwerpen, er kan tussentijds geoefend worden en er is meer ruimte voor individuele vragen

Plankenkoorts? Je presentatie levendig maken? Hoe zorg je ervoor dat mensen juist jouw pitch onthouden? Werken aan je voorbereiding, opbouw, lichaamstaal, contact met publiek, omgaan met spanning, en meer! Klinkt ‘presenteren met plezier’ jou raar in de oren? Laat je het liever aan anderen over? Of vind je presenteren wel oké, maar zou je er graag meer uithalen? Of je nou voor de klas staat, een TED-talk moet houden of de kwartaalcijfers moet presenteren, het is fijn als je het met plezier kan doen en je publiek kan boeien met je informatie. Aangepast aan waar je behoeftes liggen, kijken we tijdens de training of sessies naar hoe jij zoveel mogelijk plezier uit presenteren kan halen.

Wat kun je verwachten

Afgestemd op jouw ervaring of behoefte kunnen we werken aan het volgende:

Voorbereiding

Wat kan je doen om je zo relaxed mogelijk te voelen voor je presentatie? Voor de meeste mensen is voorbereiding de sleutel! Hoe beter je voorbereid bent, hoe relaxter je voor de groep staat.

Opbouw

Heb je wel eens nagedacht over de opbouw van je presentatie? Hoe bouw je het op en hou je het interessant?

Expressie

Past jouw lichaamstaal bij de inhoud van je presentatie? Weet jij te enthousiasmeren? Of valt de groep juist in slaap als ze naar je presentatie kijken? Wat kun je inzetten om je groep te blijven boeien?

Contact met publiek

Maak jij contact met je publiek als je presenteert? Lees je alles voor of kijk je te veel naar het powerpointscherm? Door interactie maak je je presentatie levendig. En ook: hoe ga je om met (lastige) vragen?

Ontspannen presenteren

Voor een presentatie kan je best zenuwachtig zijn, maar zit het je in de weg of is het gezonde spanning.

Oefenen!

In een veilige omgeving krijg je feedback en zorgen we er samen voor dat je vanaf nu alles uit je presentatie kan halen.

Referenties

Ik heb ervaren dat ik best kan presenteren. Het is vooral de negatieve mindset die me intern parten speelt. Voor een ander ziet het er heel gewoon en overtuigend uit. Ik durf daar nu meer op te vertrouwen.

De combinatie er over praten, er over lezen en doen, was heel prettig. Ik ga nu goed voorbereid een presentatie in, dat scheelt een hoop stress!

Ik heb niet alleen de stof als heel leerzaam of goed toepasbaar ervaren, maar ik vond ook de sfeer heel fijn. U kan goed coachen en heeft heel veel kennis van de onderwerpen die naar voren komen. Heel veel succes bij uw komende trainingen en cursussen en ik wens u het beste toe.

Een goeie spreker is iemand die onze oren in ogen verandert – Arabisch spreekwoord

Bekijk de mogelijkheden & tarieven Vraag oriëntatie gesprek aan