Anke, aangenaam

Ik ben trainer, logopedist en gecertificeerd practitioner coach. Tijdens de opleiding energetisch lichaamswerk merkte ik dat heel veel mensen een blokkade hadden op stemgebied. Dat zorgde ervoor dat ik daar mijn werk van wilde maken, ik wilde mensen helpen om hun emoties te uiten en te laten stromen. Vervolgens ben ik me ook als logopedist gaan specialiseren in stem. Sowieso was ik al met stem(techniek) bezig als zangeres en had ik al meerdere workshops gevolgd op het gebied van stemexpressie. ‘Practice what you preach’, dat past bij mij. Omdat de stem zoveel zegt over hoe iemand in zijn vel zit, de stem is het ventiel van de ziel, zegt men wel eens, kijk ik verder dan alleen de stem. Ik houd graag een eerlijke spiegel voor en laat zien dat er ook een andere kant is, wat er wel is. Ik ga uit van het positieve, ik werk licht en speels, praktijkgericht. Bij mij is het veilig jezelf te laten zien en te zijn, vertrouwen als basis, gericht op persoonlijke groei. Ik vraag de moed kwetsbaar te zijn en het lef om fouten te maken.

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches), ingeschreven bij de CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs), lid van de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie & Foniatrie) en maak deel uit van het netwerk "als helpen niet helpt" de Boonstra-methode van Thea van Bodegraven

Stemgeven en zingen met hart en ziel: het maakt dat je je levend voelt, van top tot teen.

Vraag oriëntatie gesprek aan

Biografie

Oprichten Stemgebruik

In 2002 opende Anke Boereboom de deur van haar Praktijk voor Stemgebruik, Communicatie & Presentatie. Wil je effectiever communiceren, leren presenteren of je stem beter gebruiken? Dan kan Anke je helpen. Zij helpt je jezelf te laten horen en zien.

Opleiding

Zij studeerde logopedie in Leiden, zat op het Rotterdams Conservatorium, deed de 3-jarige ITIP-opleiding (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) en de vervolgopleiding voor energetisch lichaamswerk. Bij Schouten&Nelissen haalde zij haar RET-C certificaat.

Nascholing en cursussen

Toen zij ging lesgeven op Hogeschool Rotterdam deed zij de didactiekopleiding voor HBO docenten. Zij deed de opleiding Psychodramatische werkvormen bij het ITIP en de opleiding ‘Onbeperkt Ontspannen met Inzicht’. Verder volgde zij de EMDR-basistraining, de Rots & Water-training, de Vriendentraining en de STARr-training.

Logopedie

Aan de opleiding Logopedie op de Hogeschool Rotterdam was zij lid van de vakgroep stem en gaf zij les in eigen vaardigheden en communicatie.

Faalangstreductie training

Tot eind vorig studiejaar gaf zij faalangstreductietraining en assertiviteitstraining op de Hogeschool Rotterdam. In het voortgezet onderwijs geeft zij trainingen omgaan met (eind)examenstress. Sinds 2014 richt zij zich als coach specifieker op jongeren die worstelen met onzekerheid en faalangst.

Verschillende trainingen

Bij Schouten & Nelissen University of Applied Sciences is Anke freelancetrainer in presenteren, persoonlijke effectiviteit, rationeler denken en netwerken. Voor Indigo preventie geeft zij de STARr-training (STARr staat voor Solve, Think, Act, Relax, repeat), een training voor middelbare scholieren, gericht op het voorkomen van depressiviteit, het vergroten van zelfvertrouwen en het hanteren van stress.

Zij maakt deel uit van het netwerk van Thea van Bodegraven-Boonstra van Sterk in Eigen Kracht en biedt de Boonstra-methode aan.

Certificaten

EIA Practitioner Coach
Samen met de European Mentoring Coaching Council | EMCC heeft de NOBCO het EIA-keurmerk voor coaches ontwikkeld. Het EIA-keurmerk is een Europees kwaliteitskeurmerk voor professionele coaches. EIA staat voor Europese Individuele Accreditatie. Je toont hiermee aan dat je je verbindt aan de kwaliteitsnormen van de NOBCO/EMCC met betrekking tot coaching.

CRKBO Geregistreerd Docent
In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven, die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten. Als je bent ingeschreven bij het CRKBO hoef je geen BTW te rekenen.

Wil jij het beste uit jezelf halen?

Vraag oriëntatie gesprek aan