Faalangst overwinnen

Overwin je faalangst! Overwin spreekangst! Stop met stressen! Zitten je zenuwen je in de weg als je iets belangrijks moet doen? Leer de gedachten kennen die ervoor zorgen dat je te veel spanning ervaart, verminder je stress en vergroot je  zelfvertrouwen. 

Iedereen ervaart wel eens stress, maar belemmert het je in je doen en laten? Dan is het een goed idee om deze stress te onderzoeken, want je kunt pas iets loslaten als je het eerst hebt vastgehouden. Wanneer speelt het op en wanneer wordt het erger? Wanneer wordt het juist minder? Ben je te perfectionistisch? Hoe hoog leg je de lat? Vergelijk je jezelf met anderen en vind je het nooit goed genoeg? Door het leren kennen van je stress of angst en het gebruik van de juiste tools, leer je deze te verminderen tot een hanteerbaar niveau.

Pieken of piekeren is voor alle leeftijden, individueel en in groepsverband. Het helpt om gedachten en gevoelens te delen met mensen die hetzelfde ervaren als jij. Het is belangrijk dat je weet dat je niet de enige bent.

Pieken in plaats van piekeren? Laat me je daarbij helpen. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking Vraag oriëntatie gesprek aan

Wat kun je verwachten

Pieken of piekeren, omgaan met faalangst of stress wordt aangeboden in zowel Nederlands als Engels. Door middel van een eigen lesprogramma, aangepast aan de doelgroep, brengen we het teveel aan stress terug tot gezonde stress.

Onderzoek

Waar komt je faalangst of stress vandaan? Loop er niet meer voor weg, door onderzoek krijg je inzicht en grip op je stress.

Gedachten

De invloed van je gedachten herkennen en irrationele, niet-helpende gedachten leren vervangen door rationele, helpende gedachten.

Ontspanningsoefeningen

Ademhalingsoefeningen, spierontspanningsoefeningen en visualisaties: deze helpen je te ontspannen voor, tijdens of na een spannende gebeurtenis.

Mindfulness

In het ‘hier en nu’ staan, stoppen met toekomst voorspellen, niet blijven piekeren over het verleden, mindfulness als een belangrijke tool om je niet te hechten aan je niet-helpende gedachten.

Kijken naar kwaliteiten

Wat zijn jouw kwaliteiten? Kijken naar waar je goed in bent in plaats van kijken naar waar je minder goed in bent. Dit vergroot je zelfvertrouwen.

Uitstelgedrag

Schuif jij spannende of moeilijke dingen voor je uit? Onderzoek je uitstelgedrag en maak een plan om aan te pakken.

Referenties

De training heeft mij zeker wat handvatten gegeven om met mijn angst te leven. Ik vond het verder wel heel lastig om mezelf open te stellen via teams en ik voelde me soms wat ongemakkelijk tijdens de lessen. Verder vond ik u een fijne docent, heel erg bedankt voor de lessen!

De faalangst-training heeft mij wel echt geholpen. Ik ben in gaan zien dat het leven draait om geluk, en dat je jezelf wat moet gunnen. Ik heb geleerd dat je niet alles moet geloven wat je denkt, en dat de eigenschappen die ik in anderen zie ik zelf ook over beschik. En een beetje zweverigheid is oké. Er komt ooit een dag dat ik over de faalangst heen kom. Bedankt Anke, voor alle hulp!

U heeft me echt heel erg geholpen! Ik kijk nu met een meer positief beeld naar stress en ik weet ook hoe ik er mee om kan gaan. Ik zal zeker gebruik maken van uw tips tijdens mijn studie!