Coaching voor naasten

Natuurlijk wil je je naaste, partner, vriend(in), (volwassen) kind met psychische klachten graag helpen. Je hebt van alles geprobeerd en het werkt niet, of werkt averechts. Waarschijnlijk probeer je te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander, vermijd je confrontaties (of juist niet). Je vergeet jezelf, je probeert je aan de situatie, aan de ander, aan te passen, maar het wordt er niet beter op. Ook ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van zorgen voor en aanpassen aan. Al heel jong stemde ik mij af op de behoeften van mijn naaste: als zij maar gelukkig was… Ik schoot altijd tekort. Dit heeft mijn leven beïnvloed en het het is ook de reden waarom ik nu doe wat ik doe, mensen helpen hoe helpen wél kan helpen, zonder dat je jezelf daarbij vergeet. Ik ben hiervoor opgeleid door Thea van Bodegraven.

Psychische klachten of een GGZ-diagnose van een naaste beïnvloeden de relatie met hem of haar. Je wil graag jullie relatie verbeteren, maar je naaste weigert erover te praten of durft het (nog) niet aan om hulp te zoeken.

Je kunt de ander niet veranderen. Wat je wel kan doen is onderzoeken hoe het komt dat je hierin vast zit, onderzoeken waarom je doet wat je doet om vervolgens te gaan doen wat wel helpt. Uiteindelijk zorg je beter voor de ander als je óók goed voor jezelf zorgt. Het is goed om te onderzoeken hoe je de patronen waarin je vast zit te kunt doorbreken. Daarbij ligt de focus op hoe jij naast de ander staat . 

Wat kun je verwachten

Het spel van de dwang sessie

Hoe beïnvloed je elkaar en hoe houd je het spel in stand? Hoe wordt het spel gespeeld? Wat bevindt zich onder water?

Grip op je emotie sessie

Hoe zorg je ervoor dat je niet vanuit de emotie reageert? Niet reflexmatig, maar bewust?

Grenzensessie

Het is heel belangrijk dat je duidelijk bent en je grenzen leert kennen en stellen.

Welke stap kan IK zetten sessie

Wat kun jij doen, welke eerstvolgende kleine stap kun jij zetten om op een positieve manier invloed uit te oefenen op de situatie en de relatie. Verandering begint bij jezelf.

Rondmaaksessie

Alles wat nog nodig is om het traject af te ronden.

Resultaat

De ervaring van mensen in een zelfde situatie is dat het traject een positief effect heeft op je relatie, op je gezin. Dat je jezelf beter hebt leren kennen en je beter in je vel zit. En dat is natuurlijk wat je graag wil.

Referenties

Ik durf vrijer en duidelijker te spreken. Anke keek altijd waar ik op dat moment stond en waar ik het meeste behoefte aan had. Niet een vaste methodiek maar maatwerk.

Ik besef nu dat ik alleen maar mezelf en mijn eigen gedrag kan veranderen. Ik merk dat als ik anders reageer dat ik een ander effect heb op de ander.

Ik merk dat ik in heel veel dingen vooruitgang heb geboekt en in mijn dagelijks leven nog vaak aan u terug denk. Dank hiervoor!

Je kan je alleen maar met je eigen zaak bemoeien. Byron Katie

Bekijk de mogelijkheden & tarieven Vraag oriëntatie gesprek aan