Effectief stemgebruik

Haal jij het optimale uit je stem? Ben jij je bewust van de manier waarop je spreekt? Het is belangrijk dat je je stem effectief gebruikt. Hoe kom je hierachter? We gaan praktisch aan de slag om je stem te laten klinken.

Waar heb je last van? Hoor je vaak van mensen in je omgeving dat je te zacht praat? Of juist te hard? Raak je snel buiten adem? Krijg je keelpijn of word je schor als je veel hebt gepraat? Wanneer je je stem intensief gebruikt, zou je kunnen zeggen dat dit een vorm van topsport is en moet je stem in goede conditie worden gehouden. Goede techniek is dan heel belangrijk.

Daarnaast is de stem belangrijk om jezelf te kunnen uiten. Als je je stem niet inzet bij het verwerken van emoties, slaan emoties naar binnen. Stemexpressie biedt een uitweg. Zing je eigen lied!

Wat kun je verwachten

Wil jij je stem effectiever leren gebruiken en voluit laten klinken? We kijken samen naar wat jij nodig hebt om het optimale uit je stem te halen en ervoor te zorgen dat graag je stem laat horen!

Houding & de invloed van je houding op je stem

In welke mate heeft je houding invloed op je stem? Heel veel! Je stem luistert naar je lichaam.

Adem & ademsteun

We werken aan een ontspannen, lage ademhaling. Je leert je stem te steunen door je buik te gebruiken. Zo kun je langer praten op één adem en voorkom je stemproblemen.

De roepstem

Luid spreken of spreken in lawaai, zonder je stem te forceren.

De resonans - je versterker

Niet alleen een gitaar heeft een klankkast. Je hele lichaam is je klankkast! Door je lichaam in te zetten, zorg je dat je stem meer draagkracht krijgt.

De expressie

Wat is het effect van je stem op de ander? Weet je mensen te boeien met je stem? Hoe hou je de luisteraar vast?

Zing je vrij

Zing je je eigen lied? Uit je emoties via je stem. Ervaar hoe bevrijdend dit kan zijn.

Referenties

Ik durf vrijer en duidelijker te spreken. Anke keek altijd waar ik op dat moment stond en waar ik het meeste behoefte aan had. Niet een vaste methodiek maar maatwerk.

Ik had altijd last van ademtekort als ik moest spreken voor een groep. Ik weet nu dat ik altijd genoeg adem heb, zolang ik mijn buik maar gebruik.!

Ik merk dat ik in heel veel dingen vooruitgang heb geboekt en in mijn dagelijks leven nog vaak aan u terug denk. Dank hiervoor!

Iedereen heeft een mooie stem! – Anke Boereboom

Bekijk de mogelijkheden & tarieven Vraag oriëntatie gesprek aan