Over Anke

Anke Boereboom

Stemgeven met hart en ziel, zingen met hart en ziel: het maakt dat je je levend voelt, van top tot teen.

Praktijk voor Stemgebruik, Communicatie en Presentatie

In 2002 opende Anke Boereboom de deuren van haar Praktijk voor Stemgebruik, Communicatie en Presentatie.

Beter communiceren, presenteren of je stem gebruiken

Vanuit haar eigen praktijk leert Anke je om je stem te gebruiken. Wil je effectiever communiceren, leren presenteren of je stem beter gebruiken? Dan kan Anke je helpen. Zij helpt je jezelf te laten horen en zien. Ook biedt zij technieken om je stem optimaal in te zetten.

Anke helpt mensen die moeilijk (durven) spreken, of die hun stem niet goed gebruiken. Denk daarbij aan zangers of publieke sprekers of aan mensen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Ze helpt mensen van hun angst af om te  spreken voor groepen.

Sinds 2014 richt zij zich specifieker op jongeren die worstelen met onzekerheid en faalangst.

De mens achter de stem

Persoonlijke ontwikkeling van de mens achter de klacht is minstens zo belangrijk als het stemgebruik. Anke gebruikt een aantal verschillende methoden om het beste uit jezelf te halen. Over methoden als RET, Mindfulness, EVTS en verhalen vertellen kun je op deze site meer lezen.

Biografie

Anke is gecertificeerd practitioner coach. Zij is logopedist en heeft schoolmuziek gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Zij deed podiumervaring op als zangeres van diverse bands. Ze deed de ITIP-opleiding (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) en de vervolgopleiding voor energetisch lichaamswerk. Bij Schouten & Nelissen haalde ze haar RET certificaat en zij is gecertificeerd als Vriendentrainer en als Rots & Water-trainer. Zij is lid van de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) en de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches).

Aan de opleiding Logopedie op de Hogeschool Rotterdam heeft Anke les in eigen vaardigheden en communicatie gegeven.

Ze geeft faalangstreductie training en assertiviteitstraining op de Hogeschool Rotterdam en in het voortgezet onderwijs. Voor docenten/beroepssprekers geeft Anke nascholingscursussen op het gebied van stemgebruik.

Bij het opleidings- en trainingsbureau Schouten & Nelissen is Anke freelance trainer in presenteren, assertiviteit en persoonlijke effectiviteit.

Bij Indigo-preventie geeft zij de Vriendentraining en de STARR-training (STARR staat voor Solve, Think, Act, Relax, Repeat)