Coaching voor naasten

Als helpen niet helpt, een traject voor naasten van mensen met een GGZ-diagnose of andere psychische problemen.

Natuurlijk wil je je naaste, partner, vriend(in), (volwassen) kind met psychische klachten graag helpen. Je hebt van alles geprobeerd en het werkt niet, of werkt averechts. Waarschijnlijk probeer je te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander, vermijd je confrontaties (of juist niet). Je vergeet jezelf, je probeert je aan de situatie, aan de ander, aan te passen, maar het wordt er niet beter op.

Psychische klachten of een GGZ-diagnose van een naaste beïnvloeden de relatie met hem of haar. Je wil graag jullie relatie verbeteren, maar je naaste weigert erover te praten of durft het (nog) niet aan om hulp te zoeken.

Je kunt de ander niet veranderen. Wat je wel kan doen is onderzoeken hoe het komt dat je hierin vast zit, onderzoeken waarom je doet wat je doet om vervolgens te gaan doen wat wel helpt. Uiteindelijk zorg je beter voor de ander als je óók goed voor jezelf zorgt. Dit alles onderzoeken om vervolgens de patronen waarin je vast zit te kunnen doorbreken, kan door het volgen van een traject, via de Boonstra-methode. Daarbij ligt de focus op hoe jij naast de ander staat . Het is een vast traject, dat bestaat uit 5 sessies:

  • Het spel van de dwang sessie
  • Grip op je emotie sessie
  • Grenzen sessie
  • Welke stap kan IK zetten sessie
  • Rondmaak sessie

De ervaring van mensen in een zelfde situatie is dat het traject een positief effect heeft op je relatie, op  je gezin. En dat is natuurlijk wat je graag wil.

Sinds januari 2023 maak ik deel uit van het team van Thea van Bodegraven en mag ik de Boonstra-methode, “Als helpen niet helpt”, aanbieden.

Hulp nodig bij:

Stemgeven en zingen met hart en ziel: het maakt dat je je levend voelt, van top tot teen.

Vraag oriëntatie gesprek aan